Вирішив після тривалої вимушеної перерви , оживити свій блог. Звісно поки що він немає того файного інтерфейсу який в нього був раніше, але з часом, я думаю, в нього знову з'явиться привабливий вигляд.
Сьогодні випадково побачив у інтернеті відео на якому дві молоді американські кобіти на камеру споживали самий пекучий перець. Відео звісно потішило :) і я вирішив поцікавитися , що то за перець такий, а за одно і шкала гострості.
У 1912 році такий собі американський хімік Сковіл (Scoville) створив шкалу оцінки пекучості перцю. Основою шкали став вміст пекучої речовини капсаїцин і відповідно до її вмісту в сорті перцю і була розроблена ця шкала.
Перець який вживали дівчата називається " Каролінський жнець" і по шкалі Сковіла займає поки найвище місце із 2-5 млн од. розділяючи одне місце з перцевими балончиками. В США проводяться змагання на швидкість поїдання цього перцю. Світовий рекорд належить жителю Ню-Йорка Уэйну Алдженіо, що зміг за 60 секунд з'їсти 22 перчини вагою 119 грамів.
Долучення | Розмір |
---|---|
![]() | 174.9 КБ |
Останні коментарі